5G / Nieuw Economisch Fascisme

https://www.scmp.com/news/world/united-states-canada/article/3004572/grave-concerns-us-ex-military-leaders-warn-alliesEen door mij vanuit het Engels vertaald artikel Economic Fascism, geschreven door Thomas DiLorenzo. Hij is auteur, en professor in economie aan de Loyola University Maryland, USA. Het artikel is op 1 juni 1994 gepubliceerd in FEE, Foundation for Economic Education.

Het betreft het laatste deel van het artikel, genaamd: conclusions, ofwel: conclusie, eindconclusie, het totaal van te leren of te doorgronden essenties, begrippen. Deze conclusie wordt gevormd vanuit een breed totaal aan gedetailleerd gedocumenteerde historische en hedendaagse feiten, en begrippen.

Op de plaatsen in de nu volgende tekst, is hetgeen ik significant vind voor de tijd waarin we nu leven, 2019, gemarkeerd in bold of italic. Het artikel van 1994 is dus nog steeds actueel.

In “verantwoording”, dat volgt op de vertaling, maak ik duidelijk wat het verband is tussen het thema in dit Amerikaanse artikel en 5G.

~

Vrijwel het gehele specifieke economische beleid dat door de Italiaanse en Duitse fascisten uit de jaren dertig wordt bepleit, is ook in de een of andere vorm in de Verenigde Staten aangenomen en wordt tot op de dag van vandaag gepractiseerd. Zestig jaar geleden [dit artikel is van 1994] deden degenen die dit interventionistische beleid in Italië en Duitsland hadden aangenomen, dit omdat ze economische vrijheid, vrij ondernemerschap en individualisme wilden vernietigen. Alleen als deze instellingen zouden worden afgeschaft, zouden ze kunnen hopen het soort totalitaire staat [machts-regime, onthoud dit woord om de macht van industrie/politiek/WHO te kunnen begrijpen in de tekst hierboven] te bereiken dat ze voor ogen hadden.

Veel Amerikaanse politici die hebben gepleit voor een min of meer totale controle van de regering over economische activiteit zijn sluwer in hun aanpak. Ze hebben veel van hetzelfde beleid bepleit en aangenomen, maar ze hebben altijd erkend dat directe aanvallen op privé-eigendom, vrij ondernemerschap, zelfbestuur en individuele vrijheid niet politiek aanvaardbaar zijn voor de meerderheid van de Amerikaanse kiezers. Ze hebben dus een groot aantal beleidsmaatregelen op het gebied van belastingen, regulering en inkomstenoverdracht ten uitvoer gelegd, die realisatie van economisch fascisme bewerkstelligen, maar die gemaskeerd worden door het gebruik van bedrieglijke retoriek over hun vermeende wens om het kapitalisme [als liberaal systeem] alleen maar te willen ‘redden’.

Amerikaanse politici hebben in dit opzicht lang de vinger aan de pols gehouden van Franklin D. Roosevelt, die zijn “National Recovery Administration” (die uiteindelijk ongrondwettig werd verklaard) verkocht op grond van het feit dat “de beperkingen van de overheid voortaan moeten worden aanvaard om het individualisme niet te belemmeren, maar om het te beschermen.” In een klassiek voorbeeld van Orwelliaanse doublespeak beweerde Roosevelt dus dat individualisme moet worden vernietigd om het te beschermen. [Hitler deed hetzelfde, lees het gehele artikel]

Nu het socialisme is ingestort en nergens overleeft, behalve in Cuba, China, Vietnam [dit artikel is van 1994] en op Amerikaanse universiteitscampussen, ligt de grootste bedreiging voor economische vrijheid en individuele vrijheid in het nieuwe economische fascisme. Terwijl de voormalige communistische landen proberen zo veel mogelijk industrieën zo snel mogelijk te privatiseren, worden ze nog steeds geplaagd door overheidscontroles, waardoor ze in essentie fascistische economieën hebben: privébezit en privé-ondernemingen zijn toegestaan, maar worden zwaar gecontroleerd en gereguleerd door de regering.

Aangezien het grootste deel van de rest van de wereld worstelt om de industrie te privatiseren en vrij ondernemerschap aan te moedigen, [let op!>>>>>] debatteren wij in de Verenigde Staten ernstig over de vraag of we het economische fascisme uit de jaren dertig moeten aanvaarden als het organisatieprincipe van ons hele gezondheidszorgsysteem, dat 14 procent behelst van het BNP. [<<<<<]

We overwegen ook samenwerkingsverbanden te realiseren tussen bedrijven en overheden in de automobiel-, luchtvaartmaatschappijen- en communicatie-industrie [letop!: 4G, 5G, mobiele telefoons, slimme meters], en passen het door de overheid beheerde handelsbeleid toe, ook in de geest van de Europese corporatistische plannen van de jaren dertig. [Let op: van Hitler dus]

De staat en zijn academische apologeten zijn zo bekwaam in het genereren van propaganda ter ondersteuning van dergelijke plannen dat Amerikanen zich meestal niet bewust zijn van de verschrikkelijke dreiging die ze vormen voor de toekomst van vrijheid. De weg naar de “serfdom”, slavernij, is bezaaid met verkeersborden die je leiden naar ‘de informatiesnelweg’, ‘gezondheidszorg’, ‘nationale dienst’, ‘beheerde handel’ en ‘industriebeleid’.

~

Verantwoording

Ik publiceer deze vertaling en de link naar het artikel, omdat het woord fascisme zich op een vreemde manier, en ogenschijnlijk zonder enige aanleiding, aandiende in mijn denkwereld. Dit gebeurde toen ik de schokkende informatie van het International Appeal, Stop 5G on Earth and in Space, en de eveneens schokkende bevindingen van de Noorse wetenschapper Einar Flydal, aan het verwerken was.

Einar Flydal (zie mijn vorige artikel) toont aan dat het gebruik van mobiele telefoons, DECT en Bluetooth, inderdaad de oorzaak is van vele gevallen van een zeer kwaadaardige hersenkanker (je hebt nog een jaar te leven na de diagnose), terwijl WHO, regeringen wereldwijd, aan menen te kunnen tonen, dat zendmasten, alles wat met electromagnetische velden gerelateerd is, veilig zouden zijn.

Dat is een leugen, zo blijkt, en onbegrijpelijk dat WHO wetenschappers onder haar hoede heeft die klaarblijkelijk ANDERE belangen dienen dan de wereld-gezondheid, en relevante informatie van onderzoeken bewust achterhouden.

Ik ging zoeken naar verbanden tussen economie en fascisme, omdat het woord fascisme zich aangediend had tijdens mijn diepe doordenken over het thema 5G. Het bestaat inderdaad, is nooit weggeweest, zo blijkt, sinds Mussolini en Hitler ermee werkten! Dat wordt dus uitgelegd in het artikel: Economic Fascism.

In feite is Economisch Fascisme de start van wat deze twee fascisten hebben ontwikkeld, verwoest, en geëlimineerd in genociden. Dezelfde feiten zijn vandaag de dag in een ver stadium van ontwikkeling, via de intensieve samenwerking tussen regeringen, wetenschap, WHO, en industrie. Het is deze vierhoek die dit nieuwe (neo) economisch fascisme creëert en niemand benoemt het. Althans: ik vind er niets over.

De gevolgen van de 5G, het product van die vierhoek van samengebalde machten, zijn echter vele malen desastreuzer dan wat de fascisten in WOII gerealiseerd hebben:

5G Apocalypse – The Extinct Event (documentaire) – https://www.youtube.com/watch?v=ol3tAxnNccY

Artikel in de Washington Post, republished in de South China Morning Post op 4 april 2019: The New Global Arms Racehttps://www.scmp.com/news/world/united-states-canada/article/3004572/grave-concerns-us-ex-military-leaders-warn-allies

Header: https://fee.org/articles/economic-fascism/

.

.

.

Over Antoinette

Geboren in Nederland in 1948; volgde de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de Kweekschool in Veghel, en rondde die af in 1968; via allerlei paden en wegen leidden geestelijke verdiepingen tot een andere visie op zijn en welzijn, en naar een nieuwe taak: de alternatieve gezondheidszorg. Verhuizing naar Noorwegen volgde in 2010. De artikelen in dit blog zijn educatief, filosofisch, verhalend, maar ook uithalend naar een wereld in crisis.
Dit bericht werd geplaatst in Bewustzijn, gezondheid, Politiek, Visie, Waarheid en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s