Vrij Nederland: Een 8 jaren oud artikel en nog kersvers

Het betreffende artikel kwam op 26 mei 2019 in een LinkedIn bericht over Vrij Nederland “voorbij” in een reactie op mijn kritische reactie daarop. Allereerst liet ik het links liggen omdat de link mij totaal niet aansprak: https://www.vn.nl/kankermobieltjes/ Het “klonk” mij te soft in de oren, de eerste 5G satellieten van Elon Musk zijn al de ruimte ingeschoten, gaf dit ook te kennen maar in de discussie die ontstond werd mijn nieuwsgierigheid toch gewekt. Het blijkt een artikel te zijn van maar liefst 8 jaren geleden! Inmiddels draaide de wereld door, en niemand luisterde, en zelfs de kranten schrijven “er” (over wat er allemaal in dat artikel staat) niet meer over, integendeel, die hebben zich aangesloten bij het jargon dat zich schuldig maakt aan “medical fraud”, ofwel medische oplichterij. Het is een feit dat 99% van de kranten en tv nieuws- en achter het nieuws uitzendingen voor 99% eenzijdige berichtgeving verspreiden: die is pro 5G, anti protest daartegen want, ja, lees het artikel van 8 jaren geleden, en “Vrij Nederland” van nu ver vooruit.

.

Allerlei_VN
.
.
Publicatie in Vrij Nederland: 15 november 2011

Overal vechten wetenschappers elkaar de tent uit over de gevaren van elektromagnetische straling. Behalve in Nederland.

Leendert Vriens is een rationele, rustige man. Maar toen hij in Vrij Nederland een column las over de gezondheidsgevaren van mobiele telefonie, kon hij een vloek niet onderdrukken. Dit voorjaar [2011] deelde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de straling van mobieltjes in de categorie ‘mogelijk kankerverwekkend’ in. Flauwekul, vond de columnist van VN. Want basiskennis van de natuurkunde was voldoende om te weten dat die uiterst zwakke straling onmogelijk schade aan het menselijk weefsel kan toebrengen.

Nu is Vriens zelf natuurkundige. Na zijn promotie werkte hij dertig jaar bij het NatLab van Philips. Hij heeft vele publicaties in internationale tijdschriften en een reeks patenten op zijn naam. In zijn huis diep in de Brabantse bossen vertelt hij dat hij medio 2005 gezondheidsklachten kreeg die steeds erger werden. In 2007 kon de fervente roeier niet meer meekomen in de acht. Hij kampte met maagklachten, permanente hoofdpijn en kiespijn. ‘Als ik opstond, deed ik een ochtendjas aan. Douchen lukte me niet eens meer. Twee, drie uur later was ik zover dat ik mij kon gaan aankleden. ‘s Middags kon ik wel weer een klein stukje wandelen.’

Vriens doorliep het hele medische circuit. Niets hielp. Tot iemand tegen hem zei: je bent elektrosensitief. In 2004 had hij het basisstation van een DECT-telefoon – het type draadloze telefoon dat de meeste Nederlanders nu in huis hebben – vlak bij zijn slaapkamer geïnstalleerd. Hij trok de stekker er maar uit. ‘Na een maand waren de hoofdpijn en kiespijn weg en werden de maagklachten al minder,’ vertelt hij. ‘Inmiddels zijn die helemaal verdwenen en ben ik weer op gewicht. Achteraf denk ik dat het fe….. [KNIP]

Lees het artikel hier verder.

 

.

.

.

 

 

 

Over Antoinette

Geboren in Nederland in 1948; volgde de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de Kweekschool in Veghel, en rondde die af in 1968; via allerlei paden en wegen leidden geestelijke verdiepingen tot een andere visie op zijn en welzijn, en naar een nieuwe taak: de alternatieve gezondheidszorg. Verhuizing naar Noorwegen volgde in 2010. De artikelen in dit blog zijn educatief, filosofisch, verhalend, maar ook uithalend naar een wereld in crisis.
Dit bericht werd geplaatst in Beschouwing, Betoog, educatie, Nederland en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: