Nieuwsbrief 1

Datum: 22 juni 2021

Zeep

In 2018 ben ik begonnen met de produktie van zeep. Het is een aan strikte formules, ingrediënten en tijd gebonden proces. Dit proces heeft een naam: “cold process”, omdat met lage temperaturen wordt gewerkt. Ook Aleppo zeep, Castile zeep, Marseille zeep, zijn cold process zepen, en net als mijn zepen, gemaakt van olijfolie-en daarmee vegan-, gedestilleerd water en sodium hydroxide. Sodium hydroxide is nodig voor de transformatie van olie naar zeep. Tijdens het rijpen en drogen van de zeep verdwijnt alle sodium hydroxide en water. Dat rijpingsproces duurt minimaal zes weken.

Mijn zepen zijn bovendien verrijkt met treksels van kruiden, kruidenextracten, een proces dat in het Engels “infusing” heet. Infusing gebeurt tijdens het vele maanden lang doordrenken van de kruiden zoals lavendel, oregano, rozemarijn, en salvia, in speciale bakken met olijfolie, het daarna uitfilteren van de kruiden, deze verpulveren en deze via diverse keren filteren terugschenken aan de bak met olijfolie die al ingrediënten heeft opgenomen tijdens het infusing proces; daarnaast het toevoegen van verpulverde droge kruiden als natuurlijke kleurstof, en de essentiële olie. Zowel de olijfolie als de kruiden en essentiële oliën zijn biologisch geteeld, organic en geïmporteerd uit Kreta, Griekenland.

Begin 2021 ben ik begonnen met het realiseren van een eigen webwinkel. Een webwinkel biedt talloze voordelen, vergeleken met andere vormen van verkoop. De opbouw van de webwinkel is helemaal in eigen handen, en vraagt een zeer aandachtig bestuderen van de informatie en richtlijnen.. De webshop wordt geopend zodra er voldoende zepen klaar zijn voor de verkoop. Dat zal, naar verwachting, plaats vinden in september 2021

Omdat de verkoop vanuit Noorwegen plaats vindt ben ik ingeschreven in de Noorse Kamer van Koophandel: het Brønnøysundregistrene. Die registratie houdt ook in dat ik mij strict moet houden aan de door Mattilsynet, de Noorse Voedsel Veiligheids Autoriteit, geldende regels met betrekking tot het maken, bewaren en verzenden van zeep vanuit een webwinkel.

De naam van mijn bedrijf is Cretan Garden. Dit is ook de naam van
Auteur: Antoinette

Geboren in Nederland in 1948; volgde de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de Kweekschool in Veghel, en rondde die af in 1968; via allerlei paden en wegen leidden geestelijke verdiepingen tot een andere visie op zijn en welzijn, nieuwe studies, opleidingen en werk als therapeut in de preventieve gezondheidszorg. Inzicht creëren in oorzaken van aandoeningen is de meest essentiële eerste stap naar genezing, verbetering en welzijn, en een unieke vorm van educatie. Verhuizing naar Noorwegen volgde in 2010.