Opdat we zullen herkennen…

Afbeelding: bewerkt detail van een schilderij van Zdzisław Beksiński

De buitengewoon interessante, en uiterst zorgvuldig samengestelde en vormgegeven driedelige NOS[1] documentaire[2]: “De macht van het beeld. Opkomst en ondergang van Hitler” is geen docu over de beestachtige oorlogsmisdaden van WOII, maar over de mens die deze aanrichtte, hoe zijn weg onderaan de ladder begon en leidde naar de absolute macht, wat en wie dat realiseerden: het was heel specifiek de kunst van het fotograferen en filmen, en wie die kunst beheersten, waardoor er een toen ongekende massahysterie, massa-euforie, en een uitzinnige vreugde ontstond wanneer men hem in levende lijve zag. Het slimme gebruik van fotografie en film creëerden uiteindelijk Hitler’s supermacht, vergelijkbaar met de goddelijke macht waarover gesproken wordt in religies. In de tijd waarin we nu leven zijn het de influencers in de media zoals Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, etc., die met eenzelfde vorm van beïnvloeding door foto’s en films honderdduizenden tot miljoenen volgers achter zich scharen, waardoor negatieve en zelfs duistere krachten een kans krijgen, en nieuwe, grote, nog grotere, of kleine Hitlers ontstaan, overal ter wereld, in politiek, media, industrie, steden, dorpen, straten, scholen, in families, en in gezinnen.

Jürgen Kirschni:
“Je had helemaal niet in de gaten hoe je werd beïnvloed,
De propaganda kruipt onder je huid en je merkt het niet eens. Je raakt beïnvloed en in je vrije wil beperkt.”

De hedendaagse blinde verafgoding van de zich Übermensch[3] voelende en zich als zodanig gedragende Elon Musk[4], en de daaraan gekoppelde waanzin, die niet herkend wordt als waanzin, net zo min als de ideologie van Hitler herkend werd als waanzin, is een ontwikkeling die vreemd genoeg nergens bekritiseerd wordt in de media. Hitler’s ideaal, zijn Duizendjarige Rijk[5], is een idee dat geboren is uit een diep-psychopathische mind, en Musk’s idee, om in de toekomst mensen te laten wonen op de planeet Mars, is geboren uit zijn psychopathische mind met een kaliber dat Hitler’s psychopathie ver overstijgt. 5G[6], dat o.a. gerealiseerd wordt door Musk’s Starlink[7], gaat 28 keer zoveel mensenlevens kosten dan WOII[8].


Lees verder: Opdat we zullen herkennen… (vervolg)


Referenties en aanvullende informatie

 1. NOS
  Nederlandse Omroep Stichting
  https://en.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_Omroep_Stichting
 2. NOS
  NOS-docuserie over de rol van beeld bij de opkomst en ondergang van Hitler
  https://over.nos.nl/nieuws/nos-docuserie-over-de-rol-van-beeld-bij-de-opkomst-en-ondergang-van-hitler/
  De serie is te zien op NPO: https://www.npostart.nl/nos-de-macht-van-het-beeld-opkomst-en-ondergang-van-hitler/NOSHitler
 3. Wikipedia
  Übermensch
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Übermensch
 4. Wikipedia
  Elon Musk
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk
 5. Wikipedia
  Duizendjarige Rijk
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nazi-Duitsland
 6. Multerland
  5G
  https://multerland.wordpress.com/emf-links/22-appeals/
 7. Space
  Starlink: SpaceX’s satellite internet project
  https://www.space.com/spacex-starlink-satellites.html
 8. Multerland
  The Truth about 5G and Wi-Fi
  By: Barrie Trower
  https://multerland.wordpress.com/2020/09/11/barrie-trower-lecture-the-truth-about-5g-and-wi-fi/
  Lecture in three parts, with transcripts
  Published: September 11, 2020
 9. Wikipedia
  Neo Nazisme:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Neonazisme
 10. FEE, Foundation for Economic Education
  Economic Fascism
  https://fee.org/articles/economic-fascism/
  Published: June 1, 1994
  By: Thomas DiLorenzo, author and professor of economics at Loyola University Maryland


Auteur: Antoinette

Geboren in Nederland in 1948; volgde de opleiding Leraar Basisonderwijs aan de Kweekschool in Veghel, en rondde die af in 1968; via allerlei paden en wegen leidden geestelijke verdiepingen tot een andere visie op zijn en welzijn, nieuwe studies, opleidingen en werk als therapeut in de preventieve gezondheidszorg. Inzicht creëren in oorzaken van aandoeningen is de meest essentiële eerste stap naar genezing, verbetering en welzijn, en een unieke vorm van educatie. Verhuizing naar Noorwegen volgde in 2010.